Aug 9, 2012

Nikos Deja Vu - Εθνική Κρίση ή Παράκρουση; (National Crisis or Hallucination?)

Εθνική Κρίση ή Παράκρουση;

Την ώρα* που γράφονται αυτές οι γραμμές, η κυβέρνηση των αυτοσχεδιασμών τύπου Mr. Bean (ή αν προτιμάτε Μπεν), συνεχίζει το πρωτοφανές αλαλούμ και μπαράζ διαδοχικών λαθών, χωρίς να μπορεί να πείσει ότι το ή τα χαράτσια που επιβάλλει δεν θα πέσουν στην μαύρη τρύπα της συνολικής της ανικανότητας.

Ακόμα, δεν μπορεί να πείσει ότι δεν έχει χάσει τον έλεγχο κι οδηγεί τη χώρα σε μεγάλες κι επικίνδυνες περιπέτειες, περιπλέκοντας την κατάσταση με τα σενάρια αναμονής της επόμενης δόσης δανείου, όχι για την ανάπτυξη της χώρας, αλλά για την εξόφληση των τοκοχρεολυσίων της ύπατης αρμοστείας των διεθνών τοκογλύφων, χωρίς να έχει την απαιτούμενη λαϊκή νομιμοποίηση ή εξουσιοδότηση για να κάνει όσα κάνει.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει να έχει την ίδια παθητική συμπλεγματική στάση του «μικρού» που βρίσκεται στριμωγμένος στη γωνία, και δεν διεκδικεί με ενεργητική διαπραγμάτευση τα 162 δις € του γερμανικού κατοχικού δανείου. Έτσι, η Γερμανία μας δανείζει, εμείς με τις θυσίες του ελληνικού λαού, αγοράζουμε όπλα από αυτήν, χωρίς να αποκαθίσταται η επί χρόνια λιμνάζουσα αδικία του κατοχικού δανείου, με τη διαμόρφωση ενός αποτελέσματος, ικανοποιητικού και για τις δύο πλευρές.

Το Δ’ Οικονομικό Ράϊχ, συνεχίζει να στέλνει στα οικονομικά κρεματόρια, χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, και λεηλατεί τη χώρα με δόλιο βανδαλισμό, υπό την πλήρη ανοχή των πολιτικών δοσιλόγων των Αθηνών. Η πολιτική αλητεία των Γερμανών, φθάνει να καθυβρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, παραποιώντας χυδαία διαχρονικά σύμβολα του ελληνικού πολιτισμού και διαφωτισμού (πχ Αφροδίτη της Μήλου, τον Παρθενώνα κλπ).

Οι Ούννοι και τα περιοδικά τους με ευρεία διεθνή κυκλοφορία, προσπαθούν με απίστευτη βαρβαρότητα, να καθοδηγήσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες στα οικονομικά κρεματόρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης, που συντηρεί η διεθνής οικονομική μαφία, παρουσιάζοντας επανειλημμένα κι επιμελημένα με τη γνωστή βαρβαρική διαλεκτική την Ελλάδα να βουλιάζει .

Η πολιτική τρομοκρατία που μας διοικεί, επιβάλλει με το «έτσι θέλω» φόρους – χαράτσια, που ούτε η οθωμανική αυτοκρατορία δεν είχε επινοήσει.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παραμένει σιωπηλός απόμερος θεατής των εξελίξεων και παρά την ηλικία του και την πολιτική του διαδρομή, δεν έχει το ηθικό ανάστημα να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και τη λαϊκή βούληση σε ετυμηγορία. Παρουσιάζεται ως γνήσιο τέκνο του (διε)φθαρμένου πολιτικού συστήματος που βολεύεται ή προτιμά να σιωπά ωσάν να μην δικαιούται να ομιλεί.

Την ίδια στιγμή η κοινωνία βουλιάζει σε κατάθλιψη, χωρίς ένα σημαντικό μέρος της να μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές της ανάγκες, ή ακόμα και να επιβιώσει, καθώς έχει ανατρέψει κάθε οικογενειακό προϋπολογισμό ή/και απόθεμα.

Τα προσχεδιασμένα ραντεβού στο Μανχάταν κι η σκοτεινή εποχή που προσχεδιασμένα μας οδήγησε στο ΔΝΤ, αλλά και στην αθέατη αγορά του χρυσού και των CDS, όπου δεινοί παίκτες δεν έχουν πρόβλημα να παίξουν απέναντι σε αιθεροβάμονες πολιτικούς αερόσακους, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν και πιθανότατα να οδηγήσουν τους πρωταγωνιστές σε ειδικά δικαστήρια… με «γουνάκια». 

Αυτά, στην παρούσα φάση δεν μπορεί να τα εκτιμήσει ή/και να τα προβλέψει η εκλογική πελατεία που διαμόρφωσε ο δικομματισμός, αλλά μόνο η εξέλιξη των καταστάσεων ή της ιστορίας. 

Τα πολιτικά αερόστατα κόμματα της παρούσας χρονικής περιόδου, πρέπει να ανανεωθούν εκ βάθρων, βάζοντας προϋποθέσεις, όρια ή/και φραγές, στις πολιτικο-πελατειακές διαδρομές όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών προσώπων, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Την ώρα που η Κύπρος στρέφεται για οικονομική βοήθεια στη Ρωσία, οι δοσίλογοι των Αθηνών κρύβονται από την οργή που προκαλούν οι νέοι φόροι που στην κυριολεξία κόβουν την ανάσα των Ελλήνων. Η αχαλίνωτη ενδοτική αδιαφορία για την εθνική αιμορραγία που συνεχίζουν να προκαλούν στους πολίτες αυτής της χώρας, όπως και το αυξανόμενο κύμα αυτοκτονιών εξ αιτίας οικονομικής καταστροφής ή τετελεσμένου, δεν τους συγκινεί, ούτε καν τους αγγίζει.

Οι εθνικοί νεκροθάφτες με τα λαμέ κουστουμάκια δεν βλέπουν ούτε τις γειτονικές Ιταλία ή/και Ισπανία που στρέφονται στην οικονομική κι όχι μόνο υπερδύναμη Κίνα. Προτιμούν να ευτελίζουν την εθνική περιουσία και να παραδίδουν αμαχητί την κυριαρχία της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, από το να στραφούν σε νέες οικονομικές συμμαχίες με υπερδυνάμεις που θα ισχυροποιούν τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας, έξω από το στενό και μικροπολιτικό (δυστυχώς στην παρούσα φάση) πλαίσιο της ΕΕ.

Η ιστορία καταγράφει πρόσωπα, σχέσεις και γεγονότα και θα αποδώσει εν ευθέτω χρόνω «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι». . .

*Αρθρο βασισμένο σε άλλο άρθρο του Ι. Κολομβάκη (Μηχανικός Δικτύων MSc).

Nikos Deja Vu
http://n1999k.blogspot.com

No comments:

Post a Comment