Jan 28, 2011

Nikos Deja Vu - Άδειασαν τη Νομική οι λαθρομετανάστες - Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής ..απεβίωσε!

Η εγχείρηση πέτυχε!
Ο ασθενής ..απεβίωσε!

Παρασκευή, 28 Ιανουαριου 2011 ώρα 14:00

Μόνο με τον παραπάνω τίτλο μπορεί κάποιος να περιγράψει το αποτέλεσμα της διαχείρισης της κρίσης που προκάλεσε η άκρα αριστερά, από την ελληνική κυβέρνηση, μετά την χθεσινή ... διευθέτηση του θέματος του ασύλου. Τελικά, γύρω στις 3 και κάτι το πρωί, οι λαθρομετανάστες συμφώνησαν να εγκαταλείψουν το κτήριο της Νομικής το οποίο είχαν καταλάβει και με πορεία να μεταφερθούν σε ένα διαφορετικό κτήριο, την πρώην πρεσβεία της Ελβετίας, στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Πατησίων. Στην πορεία τους αυτή είχαν ως συνοδεία "αλληλέγγυους" ολόκληρη δηλαδή την ασπίδα προστασίας που σήκωσαν γύρω τους αριστεριστές και αντιεξουσιαστές, καθώς όπως φαίνεται στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, άλλες ομάδες της άκρας αριστεράς αλλά και η "αντιεξουσιαστική κίνηση" που είχε μάλιστα καλέσει σε πορεία από τα Εξάρχεια προς την Νομική χθές το απόγευμα.

Τελικά όλοι έμειναν ικανοποιημένοι. Τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις καταστολής, οι αριστεριστές οι οποίοι κατάφεραν να μετατρέψουν μια δήθεν απεργία πείνας σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα επικαιρότητας, οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες που θα συνεχίζουν με τέτοιες εκβιαστικές μεθόδους να ζητούν την άδεια παραμονής τους. Ο μοναδικός χαμένος ο ελληνικός λαός και πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι με τέτοιου είδους αποφάσεις βλέπουν τις περιοχές τους να γίνονται ολοένα και περισσότερο γκέτο αλλοδαπών.

Η εγχείρηση λοιπόν πέτυχε. Και το άσυλο ανέπαφο και η κυβέρνηση πέτυχε στο να απομακρυνθούν από την Νομική. Ο ασθενής όμως, δηλαδή η Ελλάδα πέθανε για ακόμη μια φορά.
Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, που μετατράπηκε σε ρεσεψιονίστ της άκρας αριστεράς, αλλά και όλο το παρασκήνιο που ξετυλίχθηκε, με τους κ. Αλαβάνο, Λαφαζάνη και λοιπές "προσωπικότητες" της Αριστεράς να βρίσκονται μέσα στην Νομική για να μην ... επιτρέψουν τυχόν επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας (που δεν θα γινόταν ούτως ή άλλως) και να πουλήσουν εκδούλευση στο νέο τους επαναστατικό υποκείμενο, είναι χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο και αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται το μεταναστευτικό. Στιβάζει εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους στο κέντρο της Αθήνας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ:
Άδειασαν τη Νομική οι λαθρομετανάστες

Ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που κράτησαν έως τις 3.30 τα ξημερώματα οι παράνομοι λαθρομετανάστες εγκατέλειψαν τη Νομική Σχολή και με πορεία κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Πατησίων. Νωρίτερα, οι πρυτανικές αρχές είχαν αποφασίσει την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου και αναμενόταν η επέμβαση της αστυνομίας εάν δεν βρισκόταν λύση στο αδιέξοδο.
Αργά χθες βράδυ, είχε συμφωνηθεί οι λαθρομετανάστες να φιλοξενηθούν στο κτίριο της οδού Πατησίων για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 15 ημερών, η αστυνομία να παρίσταται σε κάποια απόσταση, διακριτή σε σχέση με το κτίριο, και ο αριθμός των μελών των επιτροπών αλληλεγγύης προς στους λαθρομετανάστες, οι οποίοι θα παρέμεναν στο κτίριο, να είναι περιορισμένος.

Εμπλοκή

Τη νύχτα ο ιδιοκτήτης του κτιρίου υπαναχώρησε επειδή φοβήθηκε ότι η μετεγκατάσταση των λαθρομεταναστών με πορεία στη διάρκεια της νύχτας εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια του οικήματος.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της επιτροπής αλληλεγγύης Νίκος Γιαννόπουλος δεν δέχθηκε να τρέχουν οι λαθρομετανάστες «σαν τρελοί μέσα στη νύχτα», ζήτησε την αναστολή της απόφασης άρσης του ασύλου και κατηγόρησε για αναξιοπιστία της πρυτανικές αρχές.

Λύση στο αδιέξοδο

Υπό την απειλή δυναμικής εκκένωσης του κτιρίου με επέμβαση της αστυνομίας και αφού πείστηκε ο ιδιοκτήτης του νέου χώρου εγκατάστασης οι οργανωτές της απεργίας πείνας αποφάσισαν να υποχωρήσουν.
Στις 03.30 οι απεργοί πείνας-παράνομοι λαθρομετανάστες μάζεψαν τα πράγματά τους και βγήκαν από το κτίριο της Σχολής. Με επικεφαλής τα μέλη των επιτροπών αλληλεγγύης, τα οποία κρατούσαν πανό, με πορεία πήγαν στην οδό Πατησίων όπου εγκαταστάθηκαν στο νέο χώρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Από την αρχή της κατάληψης της Νομικής Σχολής από ομάδα λαθρομεταναστών, καταγγείλαμε ότι κάποιοι επιχειρούν εκμεταλλευόμενοι τους ίδιους τους λαθρομετανάστες να οδηγήσουν σε αδιέξοδες καταστάσεις για δικά τους οφέλη», δήλωσε τα ξημερώματα στη Βουλή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση υπερασπίστηκε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου και πρόσθεσε ότι «η πλήρης εφαρμογή του νόμου για την μετανάστευση που πρόσφατα έφερε στην Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεσπίζοντας το πιο σύγχρονο, προοδευτικό και αποτελεσματικό πλαίσιο της Ευρώπης, αποτελεί την αυτονόητη συνέχεια».
Επίσης, ο κ. Πεταλωτής εξήρε το ρόλο των πανεπιστημιακών αρχών οι οποίες «προασπίζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, συνέβαλαν στο να αποτύχουν τα σχέδια αυτών που είχαν επιλέξει να δημιουργήσουν εστίες βίας και έντασης στη χώρα μας».

Βρίσκονταν επί ποδός

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έγινε γύρω στις 5 το πρωί μετά τη μαραθώνια σύσκεψη υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων στη Βουλή.
Η σύσκεψη είχε ξεκινήσει από νωρίς χθες το απόγευμα και διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και ολοκληρώθηκε η μετάβαση των λαθρομεταναστών από τη Νομική Σχολή στο κτίριο της Πατησίων.
Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα.

Άρση του ασύλου

Πριν από τις τελικές διαπραγματεύσεις για την εκκένωση της Νομικής, η πρυτανεία είχε ανακοινώσει στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την απόφαση που έλαβε για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι λαθρομετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.
Με την εξέλιξη αυτή, άνοιξε και ο δρόμος για την επέμβαση της αστυνομίας στο χώρο της κατάληψης, αλλά οι λαθρομετανάστες «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο που τους προτάθηκε δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας) που είχαν συμφωνηθεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος.

«Οι νόμοι είναι νόμοι»

Τη μετακίνησή τους σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας είχαν προτείνει οι πρυτανικές αρχές. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κτίριο «πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής».
Στην ίδια ανακοίνωση σημειωνόταν ότι η λύση αυτή επετεύχθη με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής.
«Κατάλυση του ασύλου δεν πρόκειται να γίνει. Οι νόμοι είναι νόμοι και εννοείται ότι θα εφαρμοστούν», είχε διαμηνύσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει λύση έως τη λήξη της διορίας.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:
ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕ ΜΥΤΗ;

Όλα ήταν καλά σχεδιασμένα. Οι μαροκινοί από τα Χανιά, εγκατέλειψαν τη νομική σχολή, παρά τους λεονταρισμούς και το θέατρο μπροστά στις κάμερες : "δεν θα φύγουμε ζωντανοί από εδώ" "να φέρουν φέρετρα να μας βάλουν μέσα", κλπ κλπ. Έχουμε λοιπόν και λέμε, οι μαροκινοί έφυγαν, επομένως σειρά για κατάληψη έχουν τώρα οι πακιστανοί από την ανατολική Αττική, και να ετοιμάζονται οι νιγηριανοί από το κέντρο των Αθηνών. Οι μπαγκλαντεσιανοί από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής ας κάνουν λίγο υπομονή, γιατί είναι και πολλοί πανάθεμά τους. Μεμονωμένα αιτήματα πολιτικού ασύλου, δεν θα γίνονται εφεξής δεκτά.

ΥΓ. Επειδή η εξαντλητική απεργία πείνας που έκαναν οι εκλεκτοί λαθροσυμπολίτες μας δεν είχε μεγάλη διάρκεια, ένοιωσαν ότι είχαν πολλά αποθέματα δυνάμεων και έτσι ζήτησαν από την αστυνομία να πάνε με τα πόδια στο νέο ξενοδοχείο τους. Και φυσικά η κυβέρνηση, οι εισαγγελείς, η αστυνομία, όλοι συμφώνησαν. Αμέ τι νομίζετε; Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε-γέλασε.


Καλώς να τα δεχτούμε!

Nikos Deja Vu
http://n1k0s.multiply.com

No comments:

Post a Comment